top of page
Writer's pictureMarjeta Cimerman

Astro vreme za teden 16. 9. – 22. 9.: polna luna v ribah, lunin mrk, jesensko enakonočje




 

🧭 Astro krog za ščip v ribah bo v torek, 17.9.2024 ob 20h, na Zoomu. Pogledali bomo, kam pade lunacija v rojstnih kartah vseh udeležencev. lunakrajc@gmail.com 


🕉️Joga prek spleta: v četrtek, 19.9. ob 6:30 začnemo z online jogo. Vsak četrtek od 6:30 do 7:30, da poženemo prano po telesu za odličen začetek dneva. lunakrajc@gmail.com 


🎯DJOTIŠ/TAROT: Če želite individualni posvet s tarot kartami ali celo djotiš analizo svoje rojstne karte, ste vabljeni, da me kontaktirate. Možnost je tudi kratko djotiš poročilo, ki vsebuje kratek pregled in karto meseca. Več info in termin: lunakrajc@gmail.com


Transmisija bo v petek, 20.9., vodi Nejc Boljka: https://fb.me/e/5GglCl6y4 


Aspekti:

Sreda: polna runa v ribah: predogled 2025, kaj se dogaja že od 20.8. naprej?

Merkur opozicija Saturn: ali bi morali že kaj osvojiti, pa še nismo? Saturn daje lekcije. Resen čas za resne pogovore.

Četrtek: Sonce trigon Uran: odločnost samozavest, gremo naprej.

Sobota: Sonce opozicija Neptun: zmeda je v zraku,

Merkur kvadrat Jupiter: optimizem za projekte, vseeno pazimo in se ne hvalimo preveč.

Nedelja: jesensko enakonočje in pa Sonce trigon Pluton ter Venera kvadrat Pluton, oba aspekta na 29 stopinjah znamenj. Veliko je volje za spremembe, dajmo, zbrcajmo se s kavča.


Karte:

Pordečitev (reddening): življenjska sila, kundalini, kri. Vse je živo. Kar je spalo, je sedaj prebujeno. Bolečine in rane so integrirane, sence prepoznane. Označuje zdravje in moč, skupek vsega, kar je bilo naučeno. Laboratorij, delo in alkimist so postali eno, ni več ločenosti. Iz glave se je spustil v srce. Tukaj alkimist najde moč in sočutje.

 

Dragulj v solzi. Hvaležnost, ponovna duhovna in čustvena povezava. Globok čustven čas, ko se solze žalosti preobražajo v solze radosti. Ljubezen je res vse okoli nas. Življenje, ljubezen in prijateljstvo cenimo in zahvalimo se za številne blagoslove v svojem življenju. Šteje edinole ljubezen.

Želva: Želva ima močno povezavo z zemljo in z vodo istočasno. To ji pomaga se prizemljiti in se povezati z globljimi življenjskimi resnicami, ne glede na to, kam jo zanese pot. V ravnotežju: miren, pustolovski in produktiven. Izven ravnotežja: se čisto ustavi. Da pride nazaj v ravnotežje: pustolovščina.

 

Stari oče: zaščita, velikodušen dobrotnik, pomoč v trenutkih potrebe, modrost. Sposobni smo vzeti stvari v svoje roke, svojemu notranjemu otroku pa nudimo zaščito in preskrbljenost. Nehajmo skrivati svojo prirojeno moč. Prava odgovornost je odzivnost na življenje. Zbrali smo dovolj izkušenj in spoznanj, uporabimo jih za dobrobit sebe in drugih.


Obešenec: vzemimo si čas, da stvari pogledamo z vseh zornih kotov. Opustimo zastarele vzorce – sedaj je čas, da naredimo korak naprej v lastnem razvoju. Velikokrat se zdi, da ko ena zadeva ne funkcionira, da na silo iščemo nove rešitve. Vendar rešitev lahko najdemo  - ne hitimo, posvetimo se zadevi in pojdimo v globino.

 

Plavanje s tokom (as vode):  življenju imamo vsak trenutek možnost izbire, ali bomo lebdeli na življenjskih vodah ali pa bomo plavali proti toku. Sedaj smo zmožni lebdeti v zaupanju, da nas bo življenje podprlo pri naši sprostitvi in nas bo poneslo tja, kamor si želimo. Vse se odvija točno tako kot se mora. 

 

 

Arhetip za ščip v ribah Žival: zverina, divjakinja, she-wolf. Smo sesalci in naše dlake po telesu nas na to spominjajo. Trudimo si, da bi zanikali svojo neposredno živalsko naravo, a skozi ta arhetip pridemo do moči in smeri. Aktivirajmo žival znotraj nas: pijmo vodo iz potoka, jejmo gozdne sadeže. Odložimo naprave, omejitve in družbene konstrukte in začutimo toplo kri, ki teče po naših žilah. Žival hrepeni po zraku, hrani, prokreaciji in fizični aktivnosti. Po umazanih prstih in občutku sija zvezd na koži. Če to zvezi zelo nesofisticirano: pravijo, da ko se je Buda razsvetlil, da je zarjovel kot lev.

 

Arhetip za jesensko enakonočje Uničevalec: divjak, nepričakovan, zavrnjen. Uničevalec ima potrebno, čeprav bolečo vlogo na tem svetu. Ne maramo koncev. Stanovitnost dojemamo kot dokaz uspeha. Pa pride uničevalec in potegne preprogo izpod naših nog, uniči odnose, službe, domove in vse oblike varnosti. To je tisti del nas samih, ki si želi, da se stvari končajo. Opazi stagnacijo iz daljave in vse je samo še zgodovina. V starih mitih je to trenutek, ko se gradovi sesujejo, zemlja se odpre in glave začnejo padati. To so hitri in natančni udarci, ki spremenijo tok naših življenj.







35 views0 comments

Comments


bottom of page