top of page
Writer's pictureMarjeta Cimerman

Astro vreme za teden 30. 9. - 6. 10. 2024; mlaj v tehtnici, sončev mrk

Updated: 6 days ago




Ponedeljek Mars trigon Saturn: opravimo z nečim. Saturn je vztrajen, Mars pa naredi, kar je treba narediti. Dobro, če imamo kakšne roke.

Sonce konjunkcija Merkur: cazimi: zaposlen dan, imamo mentalni fokus, da postorimo stvari.

Sreda, mlaj v tehnici, sončev mrk, pridemo spet do karte Velike arkane Stolp. Kaj se mora spremeniti, ampak tako zares? Pod nakovalom so odnos. Tudi do sebe.

Petek, Merkur trigon Saturn:  pozitiven aspekt, ki tudi omogoča mentalni fokus.  

Nedelja, Merkur kvadrat Mars:  impulzivno, držimo jezik za zobmi, da ne zinemo kakšno preveč.


Karte:


Mortification:  ponižanje, osramočenost, se navezuje na Smrt v tarotu in na Podzemlje iz Arhetipov. Smrt, razpadanje. Alkimist hitro odkritje, da je ta del procesa potreben, saj pomeni regeneracijo in sveto moč, kjer je zemlja plodna in bogata ter ponuja hranila za jutrišnji dan. Tega dela procesa se ne more pospešiti. Tema si mora vzeti svoj čas, da opravi svoje delo: da stvari razpadejo  in se razpustijo, da nas osvobodi starih zgodb in scenarijev. Ko se prepustimo temu procesu, iz teme pridejo modrosti. Zemlja objame s svojo milostjo in obljubo nečesa, kar bo šele prišlo.

 

 

Dragulj v solzi. Hvaležnost, ponovna duhovna in čustvena povezava. Globok čustven čas, ko se solze žalosti preobražajo v solze radosti. Ljubezen je res vse okoli nas. Življenje, ljubezen in prijateljstvo cenimo in zahvalimo se za številne blagoslove v svojem življenju. Šteje edinole ljubezen.


Zvezda: odprtost, pretok energije, zadovoljstvo hvaležnost. Sposobnost dajanja je božansko darilo. Nihče ni osamljen vsi smo povezani. Če lahko dajemo iz srca, je naše bogastvo neizmerno.


Mojster Mojstrstvo samega sebe. Stik s seboj, onkraj uma. Mojster mora biti um, drugače prevzame vlogo njegov služabnik, t.j, um.


Kraljica čaš: nežna in občutljiva, skrbi za druge – ženski ideal. Povezana je s svojo intuicijo in večina odločitev sprejema iz srca. Svoja čustva (dobra in slaba) izraža z lahkoto. Stopimo v stik s svojimi čustvi. Pazimo pa se melodrame in histeričnosti.


Orel: vseprežemajoča moč, iskalec resnice, ki transformira karmo. Orel izžareva svetlobo sonca. Ta ptica je fizično in duhovno močna ter predstavlja obvladovanje zraka in ognja. Ko se pojavi ta karta, lahko pričakujemo, da bomo vrženi v karmični ogenj, da nas preobrazi. Energija ognja nas sili, da smo najboljša in najsvetlejša verzija sebe. Zgrabimo sonce s svojimi kremplji in ga držimo. Smo močnejši, kot si mislimo, da smo. Da pride v ravnotežje: stopimo v neznano.  

 

Arhetip za mlaj v tehtnici, Kraljica: ima dualno naravo, tako kot kralj. Lahko vlada z milino, ki druge vzdigne, lahko pa ima nihajoča razpoloženja in je čemerna in njena senca pade na vso deželo. Če je kralj ego, potem je kraljica izraz tega ega. Ko je v svojem prestolu, je potrpežljiva in polna odpuščanja. Poosebiti moramo globoko zaupanje, odločenost in moč, da smo lahko benevolentni vladarji. Kraljica se ničesar ne boji, saj božansko pestuje njeno srce.







23 views0 comments

Comments


bottom of page